Gemeente Schiedam — Klushuizen Schiedam

Ontwerp van herkenbare flyers en posters voor Klushuizen Schiedam in opdracht van de Gemeente Schiedam, die zowel zeggen waar het op staat als verleidend zijn. Deze uitingen zijn een onderdeel van de identiteit/campagne.

Klushuizen-Schiedam_Robbert de Groot grafisch ontwerper Klushuizen-Schiedam_Robbert de Groot grafisch ontwerper Klushuizen-Schiedam_Robbert de Groot grafisch ontwerper Klushuizen-Schiedam_Robbert de Groot grafisch ontwerper Klushuizen-Schiedam_Robbert de Groot grafisch ontwerper Klushuizen-Schiedam_Robbert de Groot grafisch ontwerper Flyers_Klushuizen_Robbet-de-Groot-grafisch-ontwerp E-flyer_Algemeen2 E-flyer2_Open Dag2 Flyer_verkocht_Robbert de Groot grafisch ontwerp

 

KLUSHUIZEN SCHIEDAM

Een casco opgeknapte jaren 20-woning kopen voor een spotprijs en dan de vrijheid hebben om de woning naar eigen behoefte, smaak, budget en inrichting ‘af maken’ of zelf ‘in te vullen’. Je moet vooral niet vies zijn om zelf te klussen. Dit staat centraal in de campagne. Daar komen veel vieze handen, klusvlekken en aantekeningen bij kijken, wat ik terug heb laten komen in de identiteit. De campagne is eerlijk en zegt waar het op staat. De realiteit wordt ingezet om te verleiden. De harde primaire kleuren doen je denken aan een bouwmarkt. Met deze kleuren worden verschillende kleurencombinaties gemaakt in de uitingen. Dit staat symbool voor verschillende invullingen van de kopers.

De letters in het logo zijn niet afgemaakt en staan symbool voor de eigen invulling. De laagdrempeligheid wordt veroorzaakt door de onderkast typografie om jonge klussers te verleiden.

–––––––––––

ontworpen items: logo, identiteit, brochure/krant, website, posters, flyers, Facebook-pagina, persbeelden, stadskaart, verschillende formulieren et cetera.

jaar: 2014
opdrachtgever: Gemeente Schiedam
flyer: 3 verschillende ontwerpen
(formaat: 210 x 148 mm / 300 gr. HVO mat coated / oplage: 3000 / offset)
poster: 3 verschillende ontwerpen
(formaat: 594 x 420 mm / 135 gr. HVO mat coated / oplage: 750 / offset)

→ www.schiedam.nl

  • Volg mij op Facebook voor ontwerpprocessen, nieuws en sneak-peeks! –––––––––––––––––––––––
  • Korte kennismaking

    Robbert de Groot Grafisch ontwerper, een creatieve studio voor grafisch ontwerp en het bedenken van goede ideeën. AANGENAAM! Opgericht in 2013 door Robbert de Groot. Vanuit Dordrecht werk ik voor zowel voor culturele, non-profit, als voor commerciële opdrachtgevers. Mijn focus ligt op drukwerk.
  • In het écht kennis maken voor een oriënterend gesprek? Heeft u een idee of wilt u werk zien? Neem contact op. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. De koffie zal klaar staan! –––––––––––––––––––––––
  • Actueel

    Momenteel ben ik volop bezig met spannende projecten! Ik werk aan de overkoepelende huisstijl van een bedrijfsverzamelgebouw (voor o.a. creatieve ondernemers) in Amsterdam, waar nieuw leven in geblazen wordt d.m.v. een nieuw concept, renovatie en nieuwbouw. Voor een vernieuwd zorghuis (voor vitale ouderen) in Oudekerk a/d Amstel mag ik de nieuwe huisstijl ontwerpen. –––––––––––––––––––––––