Wie? Hoe? Wat?

In 2013 heb ik mijn ontwerpstudio opgericht met als doel om je organisatie of idee -oftewel je merk- succesvol(er) te maken door doordacht design.

Tijdens mijn studies en stages kreeg ik de mogelijkheid te leren van de ‘meesters’ in het vak. Direct na het behalen van mijn diploma aan de kunstacademie (Willem de Kooning Academie Rotterdam) startte ik mijn parttime bedrijfje aan de keukentafel, in mijn kleine tweekamerappartement in Rotterdam-Kralingen. Drie jaar later verhuisde ik naar Rotterdam-Blijdorp en werkte ik vanuit een heuse studio. Sinds 2018 is designstad Rotterdam verruild voor het historische Dordrecht en is Robbert de Groot Grafisch ontwerper uitgegroeid tot een fulltime goedlopend bedrijf. Tijdens deze periode heb ik veel ervaring opgedaan door parttime te werken voor verschillende ontwerpbureaus, zowel in loondienst als op freelance basis.

Nieuwsgierig naar mijn CV? Bekijk hem hier als pdf.

Typisch mij

Goede ontwerpen komen in eerste instantie voort uit oprechte passie voor het vak. Ik ben geen ontwerper van 9 tot 5, het is mijn manier van leven.

Ik leer jou, je bedrijf en je klanten kennen. Samen komen we tot de essentie; het hart van het ontwerp. Zomaar iets leuks ontwerpen, daar doe ik niet aan. Ik maak ontwerpen met diepgang, waar een goed en helder verhaal achter zit en die je communicatie-doelen behalen. Het idee en de functie bepalen de vormgeving, niet de smaak. En hoe streng dat ook klinkt, toch zorg ik ervoor dat mijn werk ook mooi is en aansprekend.

Eenvoud is meer dan alleen een uiterlijke stijl. Het gaat om orde brengen in complexiteit. Het zorgt voor heldere en effectieve communicatie dus al het overbodige wordt weggelaten. Ik besteed veel aandacht aan details, papiersoorten, tactiliteit en afwerking omdat het een ontwerp versterkt.

Het resultaat? Helder, doeltreffend, doordacht, onderscheidend, grensverleggend én aansprekend design dat aankomt bij de juiste mensen en waar we samen blij van worden.

Robbert de Groot grafisch vormgever
Studio freelance grafisch ontwerp
Expertise

Ik creëer graag iets nieuws, maar natuurlijk werk ik ook binnen bestaande huisstijlen. Binnen de gestelde kaders durf ik grenzen op te zoeken en blijf ik kritisch. Waar het past, ben ik in staat grenzen te verleggen om een ontwerp naar een hoger niveau te tillen.

Ik ben gespecialiseerd in het ontwerpen van huisstijlen, logo’s, campagnes, boeken, visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, affiches, dranketiketten, flyers, brochures, verslagen, infographics, gevelbelettering, grafische prints (behang, glasfolie en signing) en meer. Maar denk ook aan teksten, een illustratie, oneliner voor je merk, fotoserie of een website.

Naast het eindproduct focus ik mij op het managen van het totale proces tot en met de realisatie en nazorg. Denk aan goede communicatie, een flexibele instelling en een goede samenwerking tussen alle betrokkenen (drukkers, schrijvers, webontwikkelaars etc.). Ik neem graag je zorgen uit handen.

Communicatieadvies

Mijn ontwerpoplossingen kunnen verschillende vormen aannemen. Ik zie het als mijn taak om jouw vraag kritisch te analyseren en vervolgens te vertalen naar het best passende medium. Dat betekent dat een brochure soms beter een social media-campagne kan zijn of dat een digitaal jaarverslag uiteindelijk beter een gedrukt boek kan zijn. Of dat een combinatie wellicht je communicatie-doelstellingen bereikt. Hier neem ik graag een adviserende rol in.

Robbert de Groot grafisch vormgever
Robbert de Groot Studio grafisch ontwerp
Freelance ontwerper

Ben je op zoek naar tijdelijke ondersteuning bij onderbezetting of ziekte? Als freelance grafisch ontwerper kan ik je partner zijn en je team versterken. Zowel bij ontwerp- of communicatiebureaus als intern bij andersoortige bedrijven. Zowel op locatie als vanuit mijn eigen studio.

De kracht van goed design

Ik geloof in de kracht van goed ontwerp. Design als kracht om mensen te verrassen, beïnvloeden, activeren en verbinden. Niet slechts om dingen mooi te maken. Een goed ontwerp wordt niet alleen bepaald door smaak, maar vooral of het jouw probleem passend oplost.

Het is van waarde voor bedrijven en producten en er is een directe relatie tussen design en return-on-investment.

Heb ik je interesse gewekt? Meer werk zien? Of  een kop koffie drinken? Neem contact op.