De meerwaarde van goede grafische communicatie

We leven tegenwoordig in een reclamejungle. Verleidingen liggen van alle kanten op de loer - zowel online als offline. Hoe kan je jezelf losschudden van je concurrenten? Door grafische communicatie als tool te gebruiken om te verrassen, beïnvloeden, activeren, verbinden en om impact te maken. Een goed ontwerp wordt volgens mij niet alleen bepaald door smaak, maar vooral of het jouw probleem passend oplost. Het heeft een krachtige doorvertelfactor, blijft hangen, is herkenbaar én onderscheidend.

De toegevoegde waarde van Robbert de Groot Grafisch ontwerper is dat ik dankzij jarenlang ontwerpen weet wat wel en niet werkt.

Wie? Hoe? Wat? Voor wie?

Robbert de Groot Grafisch ontwerper, een creatieve studio voor grafische communicatie en goede ideeën in Dordrecht. In 2013 heb ik mijn ontwerpstudio opgericht met als doel om jou of je bedrijf -oftewel je merk- met kop en schouders boven de massa uit te laten steken. Ik haal het beste uit je merk naar boven en maak dat zichtbaar voor je doelgroep.
Tijdens mijn studies en stages kreeg ik de mogelijkheid te leren van de ‘meesters’ in het vak. Direct na het succesvol behalen van mijn diploma aan de kunstacademie (Willem de Kooning Academie Rotterdam) startte ik mijn bedrijfje aan de keukentafel, in mijn kleine tweekamerappartement in Rotterdam-Kralingen. Drie jaar later verhuisde ik naar Rotterdam-Blijdorp en werkte ik vanuit een heuse studio. Sinds 2018 is designstad Rotterdam verruild voor het mooie en kansrijke Dordrecht en is Robbert de Groot Grafisch ontwerper uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf. Tussendoor heb ik veel ervaring opgedaan als freelance grafisch ontwerper en heb ik gewerkt als senior grafisch ontwerper bij een ontwerpbureau in Rotterdam.
Typisch mij

Effectieve ontwerpen komen in eerste instantie voort uit oprechte passie voor het vak. Ontwerper zijn ben ik niet van ‘9 tot 5’. Het is mijn manier van leven.

De functie bepaalt de vorm, altijd. Zomaar iets leuks of moois ontwerpen, daar doe ik niet aan. Op basis van gedegen onderzoek, een doordacht idee én een nauwe samenwerking met jou, komen mijn ontwerpoplossingen tot de kern van jouw unieke verhaal. Eenvoud zorgt voor effectieve communicatie dus al het overbodige wordt weggelaten. De kernboodschap komt zo het best tot zijn recht. Ik besteed veel aandacht aan details, materiaal en tactiliteit wat in dienst staat van deze boodschap. Het resultaat? Ontwerpoplossingen die scoren omdat er een goed en helder verhaal achter zit. Doeltreffende, doordachte, onderscheidende, onconventionele en aansprekende ontwerpen die aankomen bij de juiste mensen.

Expertise
Mijn focus ligt op het neerzetten van huisstijlen, campagnes én op het ontwerpen van boeken. Daar ben ik réte-goed in. Ik ben gespecialiseerd in het ontwerpen van: logo's, visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, boeken, affiches, dranketiketten, flyers, brochures, verslagen, infographics, gevelbelettering, grafische prints (behang, glasfolie en signing) en meer. Maar denk ook aan een illustratie, oneliner voor je merk, fotoserie of een website die ik samen met jou en een externe topspecialist uit mijn netwerk kan ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik het verhaal van jou of je bedrijf zo goed mogelijk vertellen.

Mijn ontwerpoplossingen kunnen verschillende vormen aannemen. Ik zie het als mijn taak om de kernvraag van jou (de opdrachtgever) te vertalen naar het best passende medium. Dat betekent dat een brochure soms beter een social media-campagne kan worden of dat een digitaal jaarverslag uiteindelijk beter een gedrukt boek kan worden. Of dat een combinatie wellicht het doel bereikt.
Alliantie & netwerk
Wat ik zelf niet doe, laat ik over aan mensen die er verstand van hebben. Ik beschik over een breed netwerk aan topspecialisten, mijn alliantie. Ieder met hun eigen specialisatie. Ze streven dezelfde kwaliteit na als jij en ik. Van copywriters tot webontwikkelaars en van illustratoren tot fotografen. Samen kunnen we zowel kleine als grotere projecten aan.
Opdrachtgevers
Ik werk niet voor maar met ambitieuze en bijzondere opdrachtgevers die het verschil willen maken. Ze zijn bijzonder door hun open vizier en durven anders te zijn. Mijn opdrachtgevers zijn heel divers; van individuen tot de grotere instellingen en van start-ups tot gevestigde bedrijven. Van de bakker om de hoek tot een gemeente.
Freelance grafisch ontwerper/art-director
Ben je op zoek naar tijdelijke ondersteuning bij onderbezetting of ziekte? Als freelance ontwerper en art-director kan ik jouw team versterken, zowel op locatie als vanuit mijn eigen studio.
CV
Nieuwsgierig naar mijn CV? Bekijk ’m hier als pdf.

Heb ik je interesse gewekt? Wil je meer werk zien?
Of gewoon een kop koffie drinken? Neem contact op.