De meerwaarde van goede grafische communicatie

We leven tegenwoordig in een reclamejungle. Verleidingen liggen van alle kanten op de loer - zowel online als offline. Hoe kan je jezelf losschudden van je concurrenten? Door grafische communicatie als tool te gebruiken om te verrassen, beïnvloeden, activeren, verbinden en om impact te maken. Een goed ontwerp wordt volgens mij niet alleen bepaald door smaak, maar vooral of het jouw probleem passend oplost. Het heeft een krachtige doorvertelfactor, blijft hangen, is herkenbaar én onderscheidend.

De toegevoegde waarde van Robbert de Groot Grafisch ontwerper is dat ik dankzij jarenlang ontwerpen weet wat wel en niet werkt.

Robbert de Groot,
aangenaam!

Robbert de Groot Grafisch ontwerper, een creatieve studio voor grafische communicatie en goede ideeën in Dordrecht. In 2013 heb ik mijn ontwerpstudio opgericht met als doel om jou of je bedrijf - oftewel je merk - met kop en schouders boven de massa uit te laten steken.
Direct na het succesvol behalen van mijn diploma aan de kunstacademie (Willem de Kooning Academie Rotterdam) startte ik mijn bedrijf aan de keukentafel, in mijn kleine tweekamerappartement in Rotterdam-Kralingen. Een paar jaar later verhuisde ik naar Rotterdam-Blijdorp en werkte ik vanuit een eigen heuse studio. Sinds 2018 is designstad Rotterdam verruild voor het mooie en kansrijke Dordrecht en is Robbert de Groot Grafisch ontwerper uitgegroeid tot een écht bedrijf.
Mijn expertise
Mijn focus ligt op het neerzetten van huisstijlen, print-campagnes én op het ontwerpen van boeken. Daar ben ik réte-goed in. Ik ben gespecialiseerd in het ontwerpen van: logo's, visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, boeken, affiches, flyers, brochures, verslagen, infographics, gevelbelettering, grafische prints (behang, glasfolie en signing) en meer. Maar denk ook aan een illustratie of gebruiksvriendelijke website die ik samen met jou en een externe topspecialist uit mijn netwerk kan ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik het verhaal van jou of je bedrijf zo goed mogelijk vertellen.

Het liefst ontwikkel ik nieuwe ideeën en ontwerpoplossingen maar natuurlijk werk ik ook binnen bestaande huisstijlen. Binnen de gestelde kaders zoek ik graag de grenzen op en blijf ik kritisch. Dit alles met als doel om een huisstijl passend te maken en het naar een hoger niveau te tillen.
Typisch mij
Effectieve oplossingen komen in eerste instantie voort uit oprechte passie voor het vak. Ontwerper zijn ben ik niet van ‘9 tot 5’. Het is een manier van leven.

De functie bepaalt de vorm, altijd. Zomaar iets leuks of moois ontwerpen, daar doe ik niet aan. Op basis van gedegen onderzoek, een doordacht idee én een nauwe samenwerking met jou, komen mijn ontwerpoplossingen tot de kern van jouw unieke verhaal, waarbij ik al het overbodige weglaat. De kernboodschap dat verteld moet worden komt zo het best tot zijn recht. Het resultaat? Ontwerpoplossingen die scoren omdat er een goed en helder verhaal achter zit. Doeltreffende, doordachte, onderscheidende, grensverleggende en aansprekende ontwerpen die aankomen bij de juiste mensen.
Mijn team
De omvang van Robbert de Groot Grafisch ontwerper is klein en blijft klein. Zo kan ik snel en flexibel inspringen op vragen én continuïteit bieden. Ik ben de vaste waarde als grafisch ontwerper. Waar nodig schakel ik externe topspecialisten in die dezelfde kwaliteit nastreven als ik en jij. Denk aan een illustrator, mediumstrateeg, tekstschrijver, dtp-er, fotograaf of webontwikkelaar. Samen met mijn netwerk kunnen we zowel kleine als grotere projecten aan.
Rocketboys
Ik ben onderdeel van Rocketboys. Dit is een creatief collectief & netwerk voor creatie en visuele communicatie. De harde kern van Rocketboys opereert vanuit de Voorstraat in het centrum van Dordrecht en voert de centrale regie over projecten. Hier werk ik twee dagen per week. De krachten gebundeld, zijn we gespecialiseerd in grafisch ontwerp, videoproductie, illustratie, webontwikkeling en fotografie.
Opdrachtgevers
Ik werk samen met een brede groep opdrachtgevers aan mooie projecten. Mijn opdrachtgevers zijn heel divers; van individuen tot de grotere instellingen.
CV
Nieuwsgierig naar mijn CV? Bekijk ’m hier als pdf.
Freelance grafisch ontwerper
Ben je op zoek naar tijdelijke ondersteuning bij onderbezetting of ziekte? Of wil je graag een grafisch ontwerper inhuren ter uitbreiding van je bedrijf? Als freelance ontwerper kan ik jouw team versterken, zowel op locatie als vanuit mijn eigen studio.

Heb ik je interesse gewekt? Wil je meer werk zien?
Of gewoon een kop koffie drinken? Neem contact op.