Wie? Hoe? Wat?

Tijdens mijn studies en stages leerde ik van de meesters in het vak. Direct na het behalen van mijn diploma aan de kunstacademie (Willem de Kooning Academie Rotterdam) wilde ik bedrijven vooruit helpen.

In 2013 richtte ik mijn parttime ontwerpstudio op met als doel om organisaties een boost te geven door doordacht design. Ik begon aan de keukentafel, in een klein appartement in Rotterdam-Kralingen. Drie jaar later verhuisde ik naar Rotterdam-Blijdorp en werkte ik vanuit een grotere ruimte. Sinds 2018 is designstad Rotterdam verruild voor het historische Dordrecht en is Robbert de Groot Grafisch Ontwerp uitgegroeid tot een fulltime ontwerpstudio.

Hiernaast heb ik veel ervaring opgedaan door parttime te werken voor verschillende ontwerpbureaus, zowel in loondienst als op freelance basis.

Meer dan een mooimaker

Ik werk bewust en doelgericht. Samen met mijn opdrachtgevers maak ik werk met diepgang, waar een goed en helder verhaal achter zit. Over elke ontwerpbeslissing denk ik na en toets ik aan het einddoel. De functie bepaalt de vormgeving, niet de smaak. Natuurlijk moet een ontwerp er ook goed uitzien, maar ontwerpen is vooral een middel om de interactie aan te gaan met je doelgroep.

Alles begint met een goed gesprek. Ik ben heel benieuwd naar je wensen, jouw wereld en die van je doelgroep. Ik luister en stel vragen. Wie ben je? Wat wil je bereiken? Is dit de juiste manier? Uiteindelijk levert dat effectief werk op dat tot de kern komt en jouw communicatiedoelen behaalt.

Bekijk mijn fundamentele bedrijfsprincipes >

Robbert de Groot grafisch vormgever
Studio freelance grafisch ontwerp
Expertise

Ik ben sterk in het ontwikkelen van huisstijlen, visuele identiteiten, logo’s, boeken en print-campagnes. Maar denk ook aan een website, jaarverslag, magazine, infographic, poster, brochure, trouwkaart, geboortekaart, oneliner voor je bedrijf, fotoserie, tekst of illustratie. Natuurlijk werk ik ook binnen bestaande huisstijlen. Binnen de gestelde kaders durf ik grenzen op te zoeken en blijf ik kritisch. Waar het past, ben ik in staat grenzen te verleggen om een ontwerp naar een hoger niveau te tillen.

Naast het eindproduct focus ik mij op het managen van het totale proces en project en fungeer ik als jouw betrokken sparringpartner.

Communicatieadvies

Mijn ontwerpoplossingen kunnen verschillende vormen aannemen. Ik zie het als mijn taak om jouw vraag kritisch te analyseren en vervolgens te vertalen naar het best passende medium. Want is een nieuwe huisstijl wel écht de juiste oplossing voor jouw vraag? Soms kan een huisstijl beter een campagne zijn, of een boek. Of is een combinatie wellicht de juiste oplossing om je doelstellingen te behalen. Hierbij neem ik graag een adviserende rol in.

Robbert de Groot grafisch vormgever
Robbert de Groot Studio grafisch ontwerp
Freelance ontwerper

Op zoek naar tijdelijke ondersteuning? Als freelance grafisch ontwerper kan ik je helpen en je team versterken. Zowel bij ontwerp- of communicatiebureaus als intern bij andersoortige bedrijven. Zowel op locatie als vanuit mijn eigen studio.

De kracht van goed design

Ik geloof in de kracht van grafisch ontwerp. Design als kracht om mensen te verrassen, beïnvloeden, activeren en verbinden. Niet slechts om dingen mooi te maken. Een goed ontwerp wordt niet bepaald door smaak of esthetische voorkeur. Een goed ontwerp lost jouw communicatievraagstuk passend op.

Wil jij met mij het verschil maken?
Ik hoor graag van je.