over

DSCF2352

INTRODUCTIE

Robbert de Groot Grafisch ontwerper, een creatieve studio voor grafisch ontwerp en goede ideeën. In 2013 heb ik mijn ontwerpstudio opgericht in Rotterdam, met als doel om bedrijven en organisaties zo goed mogelijk voor de dag te laten komen.

WAT IK DOE

Mijn focus ligt op drukwerk. Ik maak huisstijlen, identiteiten, boeken, print-campagnes, affiches, flyers, folders, verslagen enzovoorts. Maar denk ook aan een website-ontwerp. Ik denk mee in de communicatiestrategie, waardoor mijn ontwerpen verschillende vormen kunnen aannemen. Dat betekent dat een folder soms beter een poster kan zijn. Of dat een combinatie van deze twee media misschien wel het beste werkt.

MIJN WERKWIJZE

Een goed eindresultaat begint met een goed gesprek. Het liefst kom ik bij je langs om sfeer te proeven. Zo leer ik jou, het bedrijf en je klanten kennen. Ik luister goed en stel vragen. Zo worden de contouren van de opdracht zichtbaar. Onderzoek en het bedenken van het kernidee zijn de volgende stappen. Ik denk vanuit de inhoud waar de vorm uit voortvloeit. Op de schetsen mag je direct reageren. De uitkomst vertaal ik vervolgens in een plan de campagne. Daarna volgt de uitwerking totdat je blij en tevreden bent. Ik waarborg de kwaliteit door het gehele traject te begeleiden van A tot Z.

TYPISCH MIJ

‘Zomaar’ iets leuks ontwerpen, daar doe ik niet aan. Op basis van een nauwe samenwerking met de opdrachtgever komen mijn ontwerpen tot de kern van jouw verhaal, waarbij ik al het overbodige weglaat. De boodschap die verteld moet worden komt zo het best tot zijn recht. Het eindresultaat? Een doeltreffend, doordacht en uitgesproken ontwerp zonder poespas!

MIJN TEAM

Ik ben de vaste waarde als grafisch ontwerper. Indien nodig schakel ik externe specialisten in. Denk aan een illustrator, mediumstrateeg, tekstschrijver, fotograaf of webontwikkelaar. Samen kunnen we zowel kleine als grotere projecten aan. De omvang van Robbert de Groot Grafisch ontwerper is klein en blijft klein. Zo blijf ik nauw betrokken bij ieder project.

OPDRACHTGEVERS

Sinds 2012 werk ik voor een breed scala aan opdrachtgevers; van verzorgingstehuis en nationaal goededoelenorganisatie tot Nederlandse wereldspeler op maritiem gebied. Van massagepraktijk, schoonmaakbedrijf en transportbedrijf tot enorm bedrijfsverzamelgebouw. Van museum, kunstcentrum, kunstacademie, kunstenaars, architecten, journalisten en tekstschrijvers tot gemeenten en semi-overheden.

BNO

Ik ben lid van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en hanteer hun opgestelde algemene voorwaarden. Dit betekent dat ik voldoe aan de eisen van de BNO. Naast het dragen van dit kwaliteitslabel krijg ik exclusieve toegang om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.

–––––––––––

OPLEIDINGEN, WORKSHOPS

2008 – 2012
• Willem de Kooning Academie, Rotterdam (WDKA)
Grafisch Ontwerpen
(HBO, bachelor, voltijd), succesvol afgestudeerd in 2012

2012
De Leeszaal Rotterdam / Alles behalve de inhoud: papier, over grondstoffen, het verleden, de toekomst, het ambacht en de industrie van papier (workshop, lezing)
Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers–Graphic Design Festival Breda / Mijn klant begrijpt me niet, over de rol van de opdrachtgever (workshop)
Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers–Graphic Design Festival Breda / Straight through the Poster, over het onderzoeken van het medium poster (workshop)

2011
Autonome beeldende kunst / Art & The City (Minor WDKA)
2010
Documentaire Fotografie (aanvullend vak WDKA)
Gorilla, a visual column on the current news door De Designpolitie (workshop WDKA)
Exchange By Design (educatie, ontwerpproject en lezing Wereldtentoonstelling 2010 Shanghai-China)

2009
Modeltekenen (aanvullend vak WDKA)
Zeefdrukken (workshop WDKA)
Stop-motion (workshop WDKA)

2009
Looddrukken en boekdrukkunst (aanvullend vak WDKA)

2008
Typografie & Letterontwerp (aanvullend vak WDKA)

2005 – 2008
Da Vinci College, Dordrecht
Art&Design / Grafisch Ontwerpen (MBO niveau 4), diploma 2008

2001 – 2005
Thorbecke Lyceum, Rotterdam
(Topsport Talentschool) (VMBO, TL), diploma 2005

–––––––––––

WERKERVARING

2018 – heden
Robbert de Groot Grafisch ontwerper, Dordrecht

2012 – 2018
Robbert de Groot Grafisch ontwerper, Rotterdam

2011
Rob van Hoesel (grafisch ontwerper), Breda
Stage gelopen als grafisch ontwerper

2011
The Eriskay Connection (uitgeverij kunst- & fotoboeken), Breda
Stage gelopen als grafisch ontwerper

2011
Studio Pronk (grafisch-, interactie- & ruimtelijk ontwerp), Rotterdam
Stage gelopen als grafisch- & ruimtelijk ontwerper

2008
MundoLoco (grafisch ontwerp), Utrecht
Stage gelopen als grafisch ontwerper

2007
Mirjam Hazenoot illustratie, Den Haag
Stage gelopen als illustrator

2006
MultiCopy, Dordrecht
Stage gelopen als vormgever & DTP-er

–––––––––––

PRIJZEN, ERKENNINGEN

• ROTTE-DAM (permanent kunstwerk in openbare ruimte) (2013), i.o.v. Gemeente Rotterdam. Winnaar ontwerpwedstrijd ‘Wijnhaven Tunnel’ (onder verlengde Willemsbrug)
• Longlist Rotterdam Architectuurprijs 2013 met ROTTE-DAM i.o.v. Gemeente Rotterdam en AIR (architectuurcentrum Rotterdam)
• Tweestrijd (in Binnenhof, Den Haag) (2011), i.o.v. De Rijksgebouwendienst en Eerste Kamer. Eervolle vermelding voor voorstel Tweestrijd (in vergaderkamer Binnenhof), tijdens ontwerpwedstrijd voor studenten van meerdere kunstacademies.
De vooroordelen van Geert (2010), i.o.v. Centrum Beeldende Kunst Dordrecht. Winnaar ontwerpwedstrijd voor grafisch ontwerp-studenten van de Willem de Kooning Academie voor tentoonstelling ‘Wat te doen? #1’ / Stemwijzer in beeld in CBK Dordrecht (2010)
• Maak geen schijnbeweging (2009), i.o.v. De Affiche Galerij, Den Haag en Haags Gemeentearchief. Eén van de winnaars ontwerpwedstrijd voor kunstacademiestudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en Willem de Kooning Academie, voor de groepstentoonstelling ‘Iedereen = Anders’ / Poster presentatie in De Affiche Galerij (tramtunnel Spui, Den Haag)

–––––––––––

TENTOONSTELLINGEN

Hoe Bestaat Het (Groepstentoonstelling) in Museum Slager, Den Bosch (2012)
Grad. Festival (Groepstentoonstelling) in Fenixloodsen, Rotterdam (2012)
Wat te doen? #1 / Stemwijzer in beeld (Groepstentoonstelling) in CBK Dordrecht en Galerie BLAAK10, Rotterdam (2010)
Iedereen = Anders (Groepstentoonstelling) / Poster presentatie in De Affiche Galerij (tramtunnel Spui), Den Haag (2009)

–––––––––––

GEPUBLICEERD

Algemeen Dagblad
Mothership kunstproducent (boek)
ITEMS (vooraanstaand Design Magazine)
De Grote Rotterdamse Kunstkalender 2014
Radio Rijnmond
Krant Oude Westen
BK-informatie (blad voor Beeldende Kunst)
Meer

–––––––––––

 

 • +31 (0)6 163 611 47

  info@robbertdegroot.nl

  Standhasenstraat 44 (NIEUW ADRES) ,

  3312 LR Dordrecht

 • Volg mij op Facebook voor ontwerpprocessen, nieuws en sneak-peeks! –––––––––––––––––––––––
 • Korte kennismaking

  Robbert de Groot Grafisch ontwerper, een creatieve studio voor grafisch ontwerp en het bedenken van goede ideeën. AANGENAAM! Opgericht in 2013 door Robbert de Groot. Vanuit Dordrecht werk ik voor zowel voor culturele, non-profit, als voor commerciële opdrachtgevers. Mijn focus ligt op drukwerk.
 • In het écht kennis maken voor een oriënterend gesprek? Heeft u een idee of wilt u werk zien? Neem contact op. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. De koffie zal klaar staan! –––––––––––––––––––––––
 • Actueel

  Momenteel ben ik volop bezig met spannende projecten! Ik werk aan de overkoepelende huisstijl van een bedrijfsverzamelgebouw (voor o.a. creatieve ondernemers) in Amsterdam, waar nieuw leven in geblazen wordt d.m.v. een nieuw concept, renovatie en nieuwbouw. Voor een vernieuwd zorghuis (voor vitale ouderen) in Oudekerk a/d Amstel mag ik de nieuwe huisstijl ontwerpen. –––––––––––––––––––––––