I’m a gangsta baby — Publicatie

Ontwerp van publicatie (losse kaarten) met de focus op ‘het Facebook-imago’. I’m a gangsta baby is een zelf geïnitieerd project. Bestel hier of koop bij kunstwinkel SBK Dordrecht/Galerie 180.

Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby I'ma Gangsta Baby_Robbert de Groot Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby

 

 

I’M A GANGSTA BABY

Is Facebook een eerlijk boek? Het lijkt een ‘ego-book’ waarin alles oké gaat. Het is een plek waar we éénvoudig meerdere identiteiten kunnen aannemen die vaak niet overeenkomen met de werkelijkheid. In Facebook is het mogelijk om foto’s te taggen. Dan deel je ze met de betreffende persoon en verschijnen ze ook op het profiel van die gebruiker. Die kan overigens alleen mensen taggen met wie hij bevriend is op de website. Dus kunnen er ongevraagd foto’s op jouw profiel verschijnen die je imago aantasten.

Het digitale Facebook-profiel is vertaald in losse analoge kaarten wat staat voor een Facebook-profiel wat altijd in beweging is, door middel van het toevoegen en verwijderen van foto’s. De fotografie en onderschriften zijn hier niet in een herkenbaar digitaal Facebook-profiel te zien maar de foto’s zijn in een sobere en analoge omgeving geplaatst. Het laat je op een nieuwe manier doen kijken naar de foto’s.

In I’m a gangsta baby is op een subtiele manier, door middel van statige en neutrale typografie en verschillende kaders (rondom de foto’s) onderscheid gemaakt tussen zelf toegevoegde foto’s, getagde foto’s en profielfoto’s.

–––––––––––

jaar: 2013 / 250 x 175 mm / 30 kaarten / papier: 200 gr. Coala MC / oplage: 25 / plastic hoes / NL / € 7,50 / bestel via mail of koop bij kunstwinkel SBK Dordrecht/Galerie 180.

opdrachtgever: zelf geïnitieerd
concept en ontwerp: Robbert de Groot
geënsceneerde fotografie: Willem de Kam
print: IVA Groep bv

 • t +31 (0)6 16361147

  info@robbertdegroot.nl

  Van Nideckstraat 18a1,

  3039 TM Rotterdam (NL)

 • Volg mij op Facebook voor ontwerpprocessen, nieuws en sneak-peeks! –––––––––––––––––––––––
 • Korte kennismaking

  Robbert de Groot | Grafisch ontwerper, AANGENAAM! Opgericht in 2012 door Robbert de Groot (Dordrecht, 1988). Vanuit Rotterdam werk ik zowel aan culturele als aan commerciële opdrachten. Mijn werk bestaat uit het ontwerpen van huisstijlen/identiteiten, strategische campagnes, boeken, affiches, flyers, folders, brochures, websites en andersoortige publicaties.
 • Mijn werk karakteriseert zich door heldere concepten, eigenwijze- strategische- en functionele ontwerpen. Een simpel -maar doordacht- concept vormt de basis van een sterk, verrassend, relevant, prikkelend maar vooral bijzonder ontwerp zonder poespas. De papierkeuze, bind- en vouwwijze, typografie en details krijgen extra aandacht.
 • In het écht kennis maken voor een oriënterend gesprek? Heeft u een idee of wilt u werk zien? Neem contact op. Ik ben benieuwd naar uw verhaal! De koffie zal klaar staan! –––––––––––––––––––––––
 • Actueel

  Momenteel ben ik volop bezig aan spannende projecten! Ik werk aan een compleet huisstijl-pakket voor Euro Radar (grondonderzoek). Voor een oud bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam (waar nieuw leven in geblazen wordt d.m.v. renovatie en nieuwbouw) mag ik de nieuwe overkoepelende huisstijl maken. Ook voor de Rotterdamse tekstschrijver/journalist Najat Chaatouf mag ik haar identiteit ontwerpen! En als laatste werken we aan plattegronden van verschillende schepen voor Falck Rotterdam (Maasvlakte). –––––––––––––––––––––––