I’m a gangsta baby — Publicatie

Ontwerp van publicatie (losse kaarten) met de focus op ‘het Facebook-imago’. I’m a gangsta baby is een zelf geïnitieerd project. Bestel hier of koop bij kunstwinkel SBK Dordrecht/Galerie 180.

Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby I'ma Gangsta Baby_Robbert de Groot Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby Robbert de Groot_I'm a gangsta baby

 

 

I’M A GANGSTA BABY

Is Facebook een eerlijk boek? Het lijkt een ‘ego-book’ waarin alles oké gaat. Het is een plek waar we éénvoudig meerdere identiteiten kunnen aannemen die vaak niet overeenkomen met de werkelijkheid. In Facebook is het mogelijk om foto’s te taggen. Dan deel je ze met de betreffende persoon en verschijnen ze ook op het profiel van die gebruiker. Die kan overigens alleen mensen taggen met wie hij bevriend is op de website. Dus kunnen er ongevraagd foto’s op jouw profiel verschijnen die je imago aantasten.

Het digitale Facebook-profiel is vertaald in losse analoge kaarten wat staat voor een Facebook-profiel wat altijd in beweging is, door middel van het toevoegen en verwijderen van foto’s. De fotografie en onderschriften zijn hier niet in een herkenbaar digitaal Facebook-profiel te zien maar de foto’s zijn in een sobere en analoge omgeving geplaatst. Het laat je op een nieuwe manier doen kijken naar de foto’s.

In I’m a gangsta baby is op een subtiele manier, door middel van statige en neutrale typografie en verschillende kaders (rondom de foto’s) onderscheid gemaakt tussen zelf toegevoegde foto’s, getagde foto’s en profielfoto’s.

–––––––––––

jaar: 2013 / 250 x 175 mm / 30 kaarten / papier: 200 gr. Coala MC / oplage: 25 / plastic hoes / NL / € 7,50 / bestel via mail of koop bij kunstwinkel SBK Dordrecht/Galerie 180.

opdrachtgever: zelf geïnitieerd
concept en ontwerp: Robbert de Groot
geënsceneerde fotografie: Willem de Kam
print: IVA Groep bv

  • Volg mij op Facebook voor ontwerpprocessen, nieuws en sneak-peeks! –––––––––––––––––––––––
  • Korte kennismaking

    Robbert de Groot Grafisch ontwerper, een creatieve studio voor grafisch ontwerp en het bedenken van goede ideeën. AANGENAAM! Opgericht in 2013 door Robbert de Groot. Vanuit Dordrecht werk ik voor zowel voor culturele, non-profit, als voor commerciële opdrachtgevers. Mijn focus ligt op drukwerk.
  • In het écht kennis maken voor een oriënterend gesprek? Heeft u een idee of wilt u werk zien? Neem contact op. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. De koffie zal klaar staan! –––––––––––––––––––––––
  • Actueel

    Momenteel ben ik volop bezig met spannende projecten! Ik werk aan de overkoepelende huisstijl van een bedrijfsverzamelgebouw (voor o.a. creatieve ondernemers) in Amsterdam, waar nieuw leven in geblazen wordt d.m.v. een nieuw concept, renovatie en nieuwbouw. Voor een vernieuwd zorghuis (voor vitale ouderen) in Oudekerk a/d Amstel mag ik de nieuwe huisstijl ontwerpen. –––––––––––––––––––––––