Woonstad Rotterdam — Spirit in West (onderzoek Rotterdam West)

De focus van dit boekontwerp (en digitaal boek) ligt op de georganiseerde chaos van vele verschillende culturen die in harmonie leven. Dit is vertaald in een grote maar georganiseerde mix aan warme kleuren, lettertypes en contrasten.
In opdracht van Annemarie Sour – onderzoeksjournaliste, Els Desmet – sociaal geograaf en Woonstad Rotterdam.

P1110324_650px Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

 

 

SPIRIT IN WEST

Wat zijn kernwaarden, sferen, identiteiten, oftewel het DNA van Middelland bezien door de ogen van een mix aan mensen die er leven, ondernemen en werken? Woonstad Rotterdam is daar nieuwsgierig naar. Deze gedeelde kernwaarden van de wijk zijn voor de woningcorporatie een belangrijke grondlegger voor de wijkvisie die zij maken.

–––––––––––

jaar: 2013
opdrachtgever(s): Woonstad Rotterdam, Annemarie Sour en Els Desmet
medium: publicatie en digitale-publicatie
formaat: 210 x 297 mm
pagina’s: 100
ontwerp: Robbert de Groot
onderzoek en tekst: Annemarie Sour en Els Desmet
fotografie: Joop Reijngoud
plattegronden: UNO Architecten, Michiel Versteegh
dit is een uitgave van: Woonstad Rotterdam

→ www.woonstadrotterdam.nl

 • t +31 (0)6 16361147

  info@robbertdegroot.nl

  Van Nideckstraat 18a1,

  3039 TM Rotterdam (NL)

 • Volg mij op Facebook voor ontwerpprocessen, nieuws en sneak-peeks! –––––––––––––––––––––––
 • Korte kennismaking

  Robbert de Groot | Grafisch ontwerper, AANGENAAM! Opgericht in 2012 door Robbert de Groot (Dordrecht, 1988). Vanuit Rotterdam werk ik zowel aan culturele als aan commerciële opdrachten. Mijn werk bestaat uit het ontwerpen van huisstijlen/identiteiten, strategische campagnes, boeken, affiches, flyers, folders, brochures, websites en andersoortige publicaties.
 • Mijn werk karakteriseert zich door heldere concepten, eigenwijze- strategische- en functionele ontwerpen. Een simpel -maar doordacht- concept vormt de basis van een sterk, verrassend, relevant, prikkelend maar vooral bijzonder ontwerp zonder poespas. De papierkeuze, bind- en vouwwijze, typografie en details krijgen extra aandacht.
 • In het écht kennis maken voor een oriënterend gesprek? Heeft u een idee of wilt u werk zien? Neem contact op. Ik ben benieuwd naar uw verhaal! De koffie zal klaar staan! –––––––––––––––––––––––
 • Actueel

  Momenteel ben ik volop bezig aan spannende projecten! Ik werk aan een compleet huisstijl-pakket voor Euro Radar (grondonderzoek). Voor een oud bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam (waar nieuw leven in geblazen wordt d.m.v. renovatie en nieuwbouw) mag ik de nieuwe overkoepelende huisstijl maken. Ook voor de Rotterdamse tekstschrijver/journalist Najat Chaatouf mag ik haar identiteit ontwerpen! En als laatste werken we aan plattegronden van verschillende schepen voor Falck Rotterdam (Maasvlakte). –––––––––––––––––––––––