Woonstad Rotterdam — Spirit in West (onderzoek Rotterdam West)

De focus van dit boekontwerp (en digitaal boek) ligt op de georganiseerde chaos van vele verschillende culturen die in harmonie leven. Dit is vertaald in een grote maar georganiseerde mix aan warme kleuren, lettertypes en contrasten.
In opdracht van Annemarie Sour – onderzoeksjournaliste, Els Desmet – sociaal geograaf en Woonstad Rotterdam.

P1110324_650px Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam) Spirit in West (onderzoek Middelland Rotterdam)

 

 

SPIRIT IN WEST

Wat zijn kernwaarden, sferen, identiteiten, oftewel het DNA van Middelland bezien door de ogen van een mix aan mensen die er leven, ondernemen en werken? Woonstad Rotterdam is daar nieuwsgierig naar. Deze gedeelde kernwaarden van de wijk zijn voor de woningcorporatie een belangrijke grondlegger voor de wijkvisie die zij maken.

–––––––––––

jaar: 2013
opdrachtgever(s): Woonstad Rotterdam, Annemarie Sour en Els Desmet
medium: publicatie en digitale-publicatie
formaat: 210 x 297 mm
pagina’s: 100
ontwerp: Robbert de Groot
onderzoek en tekst: Annemarie Sour en Els Desmet
fotografie: Joop Reijngoud
plattegronden: UNO Architecten, Michiel Versteegh
dit is een uitgave van: Woonstad Rotterdam

→ www.woonstadrotterdam.nl

  • Volg mij op Facebook voor ontwerpprocessen, nieuws en sneak-peeks! –––––––––––––––––––––––
  • Korte kennismaking

    Robbert de Groot Grafisch ontwerper, een creatieve studio voor grafisch ontwerp en het bedenken van goede ideeën. AANGENAAM! Opgericht in 2013 door Robbert de Groot. Vanuit Dordrecht werk ik voor zowel voor culturele, non-profit, als voor commerciële opdrachtgevers. Mijn focus ligt op drukwerk.
  • In het écht kennis maken voor een oriënterend gesprek? Heeft u een idee of wilt u werk zien? Neem contact op. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. De koffie zal klaar staan! –––––––––––––––––––––––
  • Actueel

    Momenteel ben ik volop bezig met spannende projecten! Ik werk aan de overkoepelende huisstijl van een bedrijfsverzamelgebouw (voor o.a. creatieve ondernemers) in Amsterdam, waar nieuw leven in geblazen wordt d.m.v. een nieuw concept, renovatie en nieuwbouw. Voor een vernieuwd zorghuis (voor vitale ouderen) in Oudekerk a/d Amstel mag ik de nieuwe huisstijl ontwerpen. –––––––––––––––––––––––