Vanessa Jane Phaff (beeldend kunstenaar) — Die Mundtoten

Die Mundtoten (onderzoeksruimte) i.o.v. internationaal bekend beeldend kunstenaar Vanessa Jane Phaff. Het werk van Vanessa Jane Phaff wortelt in de belevingswereld en worsteling van kinderen op de rand van het volwassen worden. Bij elke enscenering besef je, hoe wreed of boosaardig een kinderwereld kan zijn.

Haar persoonlijke website Die Mundtoten is geen gewone portfoliowebsite maar het weerspiegelt haar persoonlijke denkwereld en is een verlengde van haar atelier; een onderzoeksruimte. Haar werken, schetsen, inspiratie, geluidsfragmenten, filmpjes, teksten et cetera, reageren op elkaar met veel energie. Spanning, ervaring en verwarring zijn de ingrediënten van het digitale atelier. Een enorme hoeveelheid gekopieerde persbeelden zijn ook een belangrijk onderdeel van de website.

Het werk van Vanessa Jane Phaff is o.a. gepubliceerd in de ‘The Washington Post’, ‘NRC Handelsblad’, ‘Metropolis M’ et cetera. Haar werk bevindt zich in nationale en internationale museumcollecties.

 

Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_1 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_2 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_3 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_5 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_4 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_6 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_4Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_7 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_11 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_8 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_6 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_10 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_9 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_4 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_8 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_9 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_4 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_7 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_45 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_4 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_4 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_4 Vanessa-Jane-Phaff_Robbert-de-Groot_4

 

WEBSITE DIE MUNDTOTEN

jaar: 2014 / 2015
opdrachtgever: Vanessa Jane Phaff (beeldend kunstenaar)
medium: website
ontwerp en concept: Robbert de Groot i.s.m. Vanessa Jane Phaff
webontwikkeling: Jochem Keller

www.vanessajanephaff.com

 

 • t +31 (0)6 16361147

  info@robbertdegroot.nl

  Van Nideckstraat 18a1,

  3039 TM Rotterdam (NL)

 • Volg mij op Facebook voor ontwerpprocessen, nieuws en sneak-peeks! –––––––––––––––––––––––
 • Korte kennismaking

  Robbert de Groot | Grafisch ontwerper, AANGENAAM! Opgericht in 2012 door Robbert de Groot (Dordrecht, 1988). Vanuit Rotterdam werk ik zowel aan culturele als aan commerciële opdrachten. Mijn werk bestaat uit het ontwerpen van huisstijlen/identiteiten, strategische campagnes, boeken, affiches, flyers, folders, brochures, websites en andersoortige publicaties.
 • Mijn werk karakteriseert zich door heldere concepten, eigenwijze- strategische- en functionele ontwerpen. Een simpel -maar doordacht- concept vormt de basis van een sterk, verrassend, relevant, prikkelend maar vooral bijzonder ontwerp zonder poespas. De papierkeuze, bind- en vouwwijze, typografie en details krijgen extra aandacht.
 • In het écht kennis maken voor een oriënterend gesprek? Heeft u een idee of wilt u werk zien? Neem contact op. Ik ben benieuwd naar uw verhaal! De koffie zal klaar staan! –––––––––––––––––––––––
 • Actueel

  Momenteel ben ik volop bezig aan spannende projecten! Ik werk aan een compleet huisstijl-pakket voor Euro Radar (grondonderzoek). Voor een oud bedrijfsverzamelgebouw in Amsterdam (waar nieuw leven in geblazen wordt d.m.v. renovatie en nieuwbouw) mag ik de nieuwe overkoepelende huisstijl maken. Ook voor de Rotterdamse tekstschrijver/journalist Najat Chaatouf mag ik haar identiteit ontwerpen! En als laatste werken we aan plattegronden van verschillende schepen voor Falck Rotterdam (Maasvlakte). –––––––––––––––––––––––