Studio Mars landschapsarchitectuur

HUISSTIJL EN BRANDING START-UP STUDIO MARS

Branche
Architecten en ingenieurs

Communicatiemiddel(en)
huisstijl/visuele identiteit, vier verschillende logo’s, vijf verschillende visitekaartjes (vijf verschillende papierkeuzes), drie verschillende briefpapieren en vervolgpapier

Introductie

Landschapsarchitect studio mars is een internationaal laboratorium voor ruimtelijk ontwerp. Poëtische schoonheid van het landschap worden gebruikt en onderzocht. De studio opereert het liefst op het snijvlak van architectuur, landschap en kunst.

Vraag

Ontwikkel een passende visuele identiteit die aansluit bij ons zakelijke DNA en werkwijze. En, o ja, er moest een logo komen.

Logo ontwerpHuisstijl ontwerp
visitekaartje ontwerp
visitekaartje close up
Oplossing

Het nieuwe logo was het eerste, zichtbare gevolg van de start van studio mars. Aan de basis van het logo staan patronen uit de plattegronden of kaarten en visuals die studio mars zelf gebruikt bij het presenteren aan opdrachtgevers. Deze patronen bieden ruimte om het verhaal van studio mars te vertellen. Deze verschillende patronen overlappen elkaar. De overlappingen staan symbool voor de werkwijze waar studio mars zich graag begeeft: op het snijvlak van architectuur, landschap en kunst. Ik zoom in op de patronen, alsof ik het wil onderzoeken. Dit staat voor het laboratorium.

Het logo is dynamisch en steeds anders. De 4 verschillende logo’s kunnen vrij gebruikt worden. Het dynamische karakter maakt dat er nog zoveel meer mee geëxperimenteerd kan worden. Het versterkt het idee van het laboratorium. Materiaal en de tactiele sensatie spelen een hoofdrol in de huisstijl. Dit komt tot uiting in de verschillende en contrastrijke papierkeuzes van de huisstijl. Er worden bewust verschillende papiersoorten gebruikt om het experiment te benadrukken.

Resultaat

Een nieuwe huisstijl dat de persoonlijkheid van studio mars weerspiegelt: experimenteel en avontuurlijk met een dynamisch karakter, waar het laboratorium centraal staat. Het vertelt zowel wie studio mars is, als wat ze doen.

“Na een eerder succesvolle samenwerking heeft Robbert de Groot mijn bedrijfslogo en bedrijfsuitingen gemaakt. Flexibel in denken, grote snelheid met goed luisterend oor en mooie, verrassende grafische vertaling van mijn kernwaarden.”

— Donald Marskamp, Eigenaar Studio Mars
Robbert de Groot

Ik vertel je graag meer over dit project!