Gemeente Dordrecht en GGD ZHZ

VISUELE IDENTITEIT EN ACTIVATIE CONGRES VEILIGE SCHOOL

Branche
Gemeenten

Communicatiemiddel(en)
Visuele identiteit, logo, banner, uitnodiging/flyer (offline en online)

Introductie

Grooming (digitaal kinderlokken), sexting, cyber pesten; er is een grote kans dat scholieren hiermee te maken hebben of gaan krijgen. Het internet biedt jongeren veel nieuwe mogelijkheden, maar brengt ook risico’s met zich mee waardoor ze soms in een kwetsbare positie belanden. Hoe ga je als leerkracht of ondersteunend medewerker om met dit soort situaties? Op 13 november 2019 namen verschillende sprekers de aanwezigen mee in deze onderwerpen tijdens de conferentie ‘Veilige School’.

Vraag

Ontwerp een passende visuele identiteit voor de conferentie ‘Veilige School’. Breng het congres onder de aandacht bij het juiste publiek.

visitekaartje close up
visitekaartje close up
visitekaartje close up
visitekaartje close up
Oplossing

Hoe activeer je medewerkers van VO en MBO scholen om deel te nemen aan het congres? Na een korte analyse van de doelgroepen kon ik de identiteit met het logo bedenken en vormgeven in een aansprekende en herkenbare stijl. Het kleurenpalet is jong en fris maar toch ook serieus door het donkere blauw.

De pixelige letters in het logo refereren aan de online digitale wereld. Sommige letters worden vervangen door andere tekens die scheldwoorden verbloemen. Er zijn sexsporen te zien. Ook zijn er diverse andere verwijzingen naar sex, pesten en kinderlokken terug te vinden. De spreekwolken in het logo staan symbool voor de dialoog tijdens het congres maar stimuleren ook de dialoog tussen scholier en medewerker.

De fotografie verbeeld echte mensen in schoolsituaties.

visitekaartje close up
Resultaat

Een eigen en herkenbaar gezicht voor de Veilige School congressen. Een stijl waar het congres jaren mee vooruit kan.

Credits

De visuele identiteit is in opdracht van- en i.s.m. met Rocketboys bedacht en ontworpen.

Robbert de Groot

Ik vertel je graag meer over dit project!