Werkwijze: een eindresultaat met
impact begint met een goed gesprek

STAP 1 – analyse EN OFFERTE

Ik ben nieuwsgierig naar je wensen, jouw wereld en die van je doelgroep. Wie ben je? Wat wil je bereiken? Is dit de juiste manier? Hoe beter ik je begrijp, hoe beter de ontwerpoplossing. Vervolgens geef ik advies rondom de visuele communictie. Komen we uit op een plan waarbij naast grafisch ontwerp bijvoorbeeld ook fotografie nodig is, of tekst, of andere content? Ik regel het voor je. Als duidelijk is wat de opdracht gaat zijn, kan ik een vrijblijvende offerte maken.

STAP 2 – PLANNING EN AFSPRAKEN

Na een akkoord gaan we aan de slag met de planning. We spreken af wanneer wát klaar moet zijn, en wie wát gaat doen. Ook vind ik het belangrijk meteen goede afspraken te maken over onze communicatie, het productieproces, verwachtingen en kwaliteitsbewaking. Dan weten we beide waar we aan toe zijn.

STAP 3 – ONDERZOEK, CONCEPT EN ONTWERP

Nadat de verkregen feiten zijn gefilterd op relevantie, start ik met onderzoeken en conceptdenken; een creatief en noodzakelijk proces dat leidt tot oorspronkelijke ideeën. Een sterk concept legt de fundering van het uiteindelijke ontwerp. Als dat rond is, maak ik het visueel en start ik met ontwerpen. Ik ontwikkel verschillende conceptvoorstellen in een ruwe vorm, altijd met jouw verhaal als uitgangspunt.

Stap 4 – Presentatie & keuzes maken

De conceptvoorstellen presenteer ik live of via mail. Je krijgt mijn beste voorstellen (vaak 2 à 3) te zien, waaruit jij je favoriet mag kiezen. Zit hét juiste ontwerp er al bij? Of wil je liever iets aanpassen? Bedenk dan goed wat er aangepast moet worden: het uitgangspunt, de vormgeving als geheel of misschien een detail? Denk hier gerust even over na.

Stap 5 – UITWERKEN ONTWERP EN productie

Helemaal tevreden? Dan maken we je keuze definitief. Het ontwerp wordt uitgewerkt en klaargemaakt. Ik check en dubbelcheck. Het ontwerp gaat voor een laatste check nog een keer langs jou om eventuele fouten te spotten. Bij akkoord maak ik de digitale ontwerpbestanden gereed voor productie. Indien nodig begeleid ik het gehele productieproces.

Stap 6 – oplevering

We werken samen naar het grote moment: de oplevering! Je nieuwe merk, het drukken van je boek of magazine, het lanceren van je website of het plaatsen van je advertentie. Hier doen we het allemaal voor. Het is belangrijk om samen even stil te staan bij dit leuke moment.

Stap 7 – Eventuele evaluatie en doorontwikkeling

Wat is achteraf de respons van je publiek? Hoeveel effect heeft het gehad? Kan het nog beter? Deze vragen kunnen we behandelen in een evaluatie. Ik voel mij namelijk verantwoordelijk voor het resultaat. Heb je een nieuwe vraag? Dan onderzoek ik deze met net zo veel plezier als bij de kennismaking.

Ook groeien en verbinding maken met jouw doelgroep? Het begint met een goed gesprek.