MEER DAN EEN
MOOI-MAKER

Ik ben een creatieve, onderzoekende en merkdenkende grafisch ontwerper.

In nauwe samenwerking met mijn opdrachtgevers maak ik functioneel, doordacht en onderscheidend werk. Ik maak dan ook werk met diepgang, waar een kloppend verhaal achter zit. Mooi? Zeker. Maar belangrijker vind ik het effect ervan. Grafisch ontwerp is vooral een tool om verbinding te maken met je doelgroep.

Kwaliteiten
Eerst denken, dan doen

Graag word ik zo vroeg mogelijk betrokken bij een project, als alles nog bedacht en uitgevoerd moet worden. Ik ben heel benieuwd naar jouw wereld en die van je doelgroep. Ik vraag, analyseer en ontdek. Wie ben je? Wat wil je bereiken? Is dit de juiste manier? Hoe beter ik je begrijp, hoe beter de oplossing. We stellen doelen, ik adviseer en we maken een plan van aanpak.

Als fundament bedenk ik een sterk idee. Snel daarna maak ik het visueel en concreet. Het idee en de functie drijven de vormgeving, niet de smaak. Over elke ontwerpbeslissing wordt nagedacht en toets ik aan de gestelde doelen. Uiteindelijk levert dat effectief werk op met impact.

Grafisch ontwerpstudio Robbert de Groot+ waardenbepaling 3 luik
Diensten

Gespecialiseerd in branding, het ontwerpen van visuele identiteiten, complete huisstijlen en alle communicatiemiddelen die daaronder vallen. Altijd gericht op interactie en duurzame verbinding met je doelgroep.

Naast ontwerper en merkdenker treed ik op als sparringpartner, adviseur, redacteur en regisseur van communicatie.

Branding & merkidentiteit

Het is mijn specialisme consequent een gewenst gevoel over te brengen dat aansluit op de merkidentiteit van je organisatie. Kortom; branding. Je merkidentiteit is leidend voor alle communicatiemiddelen – van website tot brochure. Altijd en overal hetzelfde gevoel overbrengen, pas dan gaat je merk écht leven bij je doelgroepen.

Het begint met weten wie je bent. Want juist in je verhaal, je visie, je ambitie, je kennis en energie: dáárin zit je onderscheidend vermogen. Ik organiseer een ‘wat-is-je-verhaal-sessie’, een interview om samen snel achter de essentie te komen van je merkidentiteit. Vanuit je merkidentiteit, zorg ik ervoor dat je organisatie op haar eigen, sterke wijze communiceert naar je doelgroepen.

Meer weten? Ik leg het je graag uit!

MAIL DIRECT
Grafisch ontwerpstudio Robbert de Groot+ Dordrecht Drechtsteden Zuid Holland
WAT IK DOE

Online en offline

Grafisch ontwerp /
Grafische vormgeving / DTP
Branding & Rebranding
Waardenbepaling
Merkidentiteit
Visuele identiteiten
Huisstijlen / Logo’s
Communicatieadvies
Campagnes / Acties
Boeken / Magazines
Website interface ontwerp
Illustratie
Infographics
Brochures / Folders / Flyers
Trouw- en geboortekaarten
Advertenties / Banners
Jaarverslagen
Signing
Wayfinding / Routing

Met mijn partners

Tekst / Copy
Fotografie
Animatie / Illustratie
Videoproductie
Beeldbewerking / Lithografie
Social media strategie
Social media content creatie
Social media advertising

Webontwikkeling
Interactie / UX
Front-end (CMS)
WordPress
Webflow
Google Analytics
Webhosting

Werkkamer Robbert de Groot grafisch vormgeverWerkkamer Robbert de Groot grafisch vormgever

“Een vormgever van formaat, die goed: luistert, observeert, samenwerkt, verdiept in de materie en vervolgens vernieuwend creatief is met gevoel voor commercie en inhoud van de beeldende verhaallijn.”

— Ing. Ferry de Bruin, eigenaar bpm bouwprojectmanagement
Dit ben ik

Hi! Ik ben Robbert de Groot (1988), aangenaam! Al 15 jaar grafisch ontwerper in verschillende vormen: MBO-student, HBO-student, stagiair, freelancer bij ontwerpbureaus, senior grafisch ontwerper bij een branding agency en zelfstandig grafisch ontwerper.

Tijdens mijn studies en stages leerde ik van de meesters in het vak. In 2012 studeerde ik af aan de prestigieuze Rotterdamse Willem de Kooning Academie als Grafisch Ontwerper. Gedreven door de positieve impact van design wilde ik direct hierna organisaties vooruit helpen.

Vol passie en ambitie startte ik in 2013 als parttime zelfstandig grafisch ontwerper in designstad Rotterdam. Hiernaast werkte ik voor verschillende ontwerpbureaus, zowel in loondienst als op freelance basis. Rotterdam is de stad waar ik ben gevormd als ontwerper; grensverleggend en vernieuwend. Inmiddels ben ik neergestreken in Dordrecht, heb ik een team achter mij staan en werk ik fulltime voor ambitieuze opdrachtgevers uit heel het land.

De kracht van visuele communicatie

Ik geloof in de kracht van goede visuele communicatie. Ontwerpen als effectief middel om je doelgroep te verrassen, beïnvloeden, activeren en verbinden. Een goed ontwerp wordt niet bepaald door smaak of esthetische voorkeur. Een goed ontwerp brengt de boodschap krachtig over, verbindt, behaalt gestelde communicatiedoelen en zorgt uiteindelijk voor groei van je merk of organisatie.

Ook groeien en verbinding maken met jouw doelgroep? Het begint met een goed gesprek.