Wie, hoe en wat?

Tijdens mijn studies en stages leerde ik van de meesters in het vak. Direct na mijn HBO-opleiding Grafisch Ontwerpen aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie wilde ik bedrijven vooruit helpen.

Vol passie en ambitie startte ik in 2013 als parttime zelfstandig grafisch ontwerper in designstad Rotterdam. Hiernaast werkte ik voor verschillende ontwerpbureaus, zowel in loondienst als op freelance basis. Inmiddels ben ik gevestigd in Dordrecht, heb ik een team achter mij staan en werk ik fulltime voor ambitieuze opdrachtgevers uit heel het land zoals Van Wijnen, Lacet en Gemeente Schiedam.

Meer dan een mooimaker

Ontwerpen gaat over problemen passend oplossen. Daarom doe ik niet aan kuddegedrag, wél werk ik bewust en doelgericht. Samen met mijn opdrachtgevers maak ik werk met diepgang, waar een goed verhaal achter zit en dat aankomt bij de juiste mensen. Het idee en de functie drijven de vormgeving, niet de smaak. Over elke ontwerpbeslissing wordt nagedacht en toets ik aan het einddoel. Natuurlijk moet een ontwerp er ook goed uitzien, maar ontwerpen is vooral een middel om jouw doelgroep in beweging te brengen en ze aan het denken te zetten.

Mijn fundamentele principes >
Aanpak

Alles begint met een goed gesprek. Ik ben heel benieuwd naar jouw wereld en die van je doelgroep. Wie ben je? Wat wil je bereiken? Is dit de juiste manier? Uiteindelijk levert dat effectief werk op dat tot de kern komt en jouw communicatiedoelen behaalt.

Mijn werkwijze >
Robbert de Groot grafisch vormgever
Studio freelance grafisch ontwerp
Diensten & expertise

Bel of mail mij vooral voor: meedenken en sparren, huisstijlen en visuele identiteiten, logo’s en beeldmerken, boeken en magazines, campagnes en acties, brochures en folders, flyers en posters, illustraties en infographics, jaarverslagen en rapporten, trouw- en geboortekaarten, signing, websites, animatie, fotografie, teksten, communicatieadvies en meer. Naast het eindproduct focus ik mij op ontzorgen door het totale proces te begeleiden.

Natuurlijk werk ik ook binnen bestaande huisstijlen. Binnen de gestelde kaders blijf ik kritisch: ik analyseer, adviseer en durf grenzen op te zoeken om een huisstijl verder te brengen.

Communicatieadvies

Mijn ontwerpoplossingen kunnen verschillende vormen aannemen, waarbij ik niet in hokjes denk. Ik zie het als mijn taak om jouw vraag en beoogde doelen kritisch te analyseren en vervolgens te vertalen naar het best passende medium. Want is een nieuwe huisstijl wel écht de juiste oplossing voor jouw probleem? Soms kan een huisstijl beter een campagne zijn, of een boek. Of is een combinatie wellicht de juiste oplossing.

Robbert de Groot grafisch vormgever
Robbert de Groot Studio grafisch ontwerp
Freelance ontwerper

Op zoek naar tijdelijke ondersteuning? Als freelance grafisch ontwerper kan ik je helpen en je team versterken. Zowel bij ontwerp- of communicatiebureaus als intern bij andersoortige bedrijven. Zowel op locatie als vanuit mijn eigen studio.

De waarde van goed design

Ik geloof in de kracht van een goede visuele communicatie. Ontwerpen als middel om mensen te verrassen, beïnvloeden, activeren en verbinden. Niet slechts om dingen mooi te maken. Een goed ontwerp wordt niet bepaald door smaak of esthetische voorkeur. Een goed ontwerp lost jouw communicatievraagstuk passend op.

Steeds meer bedrijven en instellingen begrijpen de toegevoegde waarde van design en zetten die in. Gelukkig maar, want de investering betaalt zich dubbel en dwars terug.

Wil jij met mij het verschil maken?
Ik hoor graag van je.