bpm bouwprojectmanagement

WEBSITE EN HUISSTIJL VOOR EEN TYPISCHE VERBINDER

Branche
Bouw

Communicatiemiddel(en)
Logo, huisstijl/visuele identiteit, pay-off, website, visitekaartjes, briefpapier, Word-sjablonen, memo-brief, email handtekening, diverse enveloppen

Introductie

bpm bouwprojectmanagement van eigenaar Ferry de Bruin, is een bedrijf dat actief is met projectmanagement in de Infra-, Bouw- en Industriemarkt. bpm levert zijn dienstverlening aan opdrachtgevers en opdrachtnemers. Het onderscheidt zich door de focus te leggen op mensgericht professionele integrale samenwerking. Nadat 30 jaar in dienst te hebben gewerkt in de Bouwsector staat hij nu op het punt om voor zichzelf te beginnen. Mij werd gevraagd zijn complete huisstijl te ontwerpen, inclusief zijn website.

Vraag

Ontwikkel een passende huisstijl en visuele identiteit die aansluit bij mijn zakelijke DNA en werkwijze. Zowel offline- als online.

Logo ontwerp
Oplossing

bpm bereikt vooral zijn doelen door het verbinden van de juiste mensen, het formeren van de beste teams. Deze werkwijze was ook het uitgangspunt voor de nieuwe huisstijl. Ik bedacht een koppelingssysteem wat verbindingen legt tussen mensen en bedrijven. Dit systeem bestaat uit losse elementen. Ieder los element staat symbool voor een persoon of bedrijf. Eenmaal samen gekomen vormen ze één logo. Het is een stijl geworden waarin kennis, ervaring, verbinding en de doelstellingen van bpm samenkomen.

Voor de website koos ik voor een one-page website, zonder al te veel info en zonder poespas. De site is volledig afgestemd op samen gestelde doelen en zet het verhaal van bpm kort en krachtig neer, wekt vertrouwen en maakt het gemakkelijk contact op te nemen.

Huisstijl visuele identiteit bpm grafisch ontwerp website
visitekaartje close upvisitekaartje close upvisitekaartje close upvisitekaartje close upvisitekaartje close up
Resultaat

Een onderscheidende huisstijl dat de essentie van bpm weerspiegelt: mensgericht integrale samenwerking. De huisstijl geeft bpm een unieke menselijke positionering in contrast met de enorme complexe projecten waar bpm aan werkt. Een onderscheidend leitmotiv tussen de andere bouwprojectmanagement-bedrijven.

De branding en website ontvingen veel positieve reacties en werd een voorbeeld van de ambities van bpm bouwprojectmanagement.

Bekijk de website: www.bruinpm.nl

Credits

De website is ontwikkeld in samenwerking met Stefan Peek. De teksten zijn geschreven door Maya Fischer en de foto’s zijn geschoten door Esther Jumelet. Hierin nam ik een regisserende en procesbegeleidende rol op me.

“Een vormgever van formaat, die goed: luistert, observeert, samenwerkt, verdiept in de materie en vervolgens vernieuwend creatief is met gevoel voor commercie en inhoud van de beeldende verhaallijn.”

— Ing. Ferry de Bruin, eigenaar bpm bouwprojectmanagement
Robbert de Groot

Ik vertel je graag meer over dit project!