Opdrachtgever
Albert Schweitzer ziekenhuis
Diensten
Grafisch ontwerp, illustratie, identity design, advies en productiebegeleiding
Communicatiemiddelen
Eigen identiteit, mijlpaalkaarten, illustraties
Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis in Dordrecht en omstreken. Haar afdeling Neonatologie, de afdeling waar te vroeg geboren baby’s terecht komen, had veel behoefte aan positiviteit. Positiviteit voor verzorgers/ouders van de premature baby’s. Zo ontstond het idee om de 11 belangrijkste mijlpalen te vieren van hun te vroeg geboren baby’s. Mijlpalen zoals ‘de monitor mag uit’, ‘ik heb mijn eigen kleertjes aan’, ‘mijn infuus is eruit’ etc.
Ontwikkel een afwijkende stijl voor de afdeling Neonatologie en maak 11 illustraties en pas dit in eerste instantie toe op 11 speciale kaarten, met daarop de meest bijzondere mijlpalen tijdens het proces, zodat ouders/verzorgers alle bijzondere mijlpalen van hun te vroeg geboren babytje kunnen vieren. Graag in schaapjes-thema want Dordtenaren worden ‘Schapenkoppen’ genoemd vanwege een oude legende.
Van ‘Mijn infuus is eruit’ en ‘Mijn sonde is eruit’ tot ‘Ik mag naar huis’. Ik ontwierp een visuele stijl en set van 11 unieke illustraties in een afwijkende, frisse, lieve en kinderlijke stijl. De illustraties bevatten verwijzingen naar ‘het ziekenhuis’. Denk aan tekeningen aan de muur, de ziekenhuis-kruisjes etc. De pastelkleuren zijn zacht van aard. De stijl en illustraties kunnen gemakkelijk toegepast worden op allerlei andere communicatiemiddelen. Een stijl en set illustraties die nog jarenlang mee kunnen en de afdeling Neonatologie een eigen gezicht geven.
De kaarten an sich zijn voorzien van een eenzijdige soft touch coating; een zacht aanvoelende coating wat aanvoelt als een kwetsbaar babyhuidje.
Een afwijkende stijl voor de afdeling Neonatologie die ze verdienen. Bijzondere illustraties en mijlpaalkaarten die hun werk doen. De ouders/verzorgers van de pasgeboren baby’s zijn echt even blij om een mijlpaal te vieren met een kaart en geeft weer nieuwe energie in deze moeilijke periode. Ze voelen zich begrepen en krijgen het gevoel dat het ziekenhuis écht met ze meeleeft.