Poppodium Bibelot Dordrecht

EEN BIJZONDER BELEIDSPLAN MET DOORKIJK NAAR DE TOEKOMST

Branche
Cultuur, poppodia

Communicatiemiddel(en)
Boek met omslag in de vorm van een platenhoes

Introductie

Al meer dan 50 jaar is Bibelot hét poppodium van de regio Dordrecht. Ze zijn beeldbepalend voor Dordrecht en niet weg te denken uit het leven van vele inwoners. Met inspirerende livemuziek zorgen ze voor onvergetelijke momenten.

Vraag

“Ontwerp ons beleidsplan 2020-2024 in de Bibelot huisstijl. Laat naast onze koers zien dat we trots zijn, want het gaat goed met Bibelot.”

visitekaartje close up
visitekaartje close up
visitekaartje close up
visitekaartje close up
Oplossing

Waar staan jullie voor? Wat is het doel? Door goed door te vragen werd de oorspronkelijke vraag aangescherpt en kwam naar boven wat voor uitstraling passend zou zijn voor het beleidsplan. Wat blijkt? Het mocht ‘schuren’ en ongewoon zijn.

Ik kwam op het idee om het Bibelot logo uit te vergroten op het omslag, zodat het niet direct zichtbaar is van wie het beleidsplan afkomstig is wanneer de Gemeente Dordrecht het in handen krijgt. De letter ‘O’ van het logo bevat een gat. Dit gat stelt letterlijk een doorkijk naar de toekomst voor. Het gaat tenslotte vooral om een toekomstgericht beleidsplan van 2020 tot 2024. In het gat is alleen ‘2020’ te zien in combinatie met een fragment van een foto. Het omslag wekt nieuwsgierigheid en zorgt voor een verrassingseffect wanneer men het boek opent. Eenmaal het boek opengeslagen wordt men beloond met een onconventionele foto die Bibelot representeert. En daar komt ook ‘2024’ tevoorschijn. Pas dan is duidelijk dat het over een beleidsplan gaat.

visitekaartje close upvisitekaartje close up

Het boek gaat heel erg over de fysieke ervaring. Een mooi onderscheidend element. Want ook bij Bibelot gaat het over ervaring en beleving.

Om het verrassingseffect te vergroten heeft het boek een extra omslag meegekregen in de vorm van een platenhoes. In de hoes worden alle highlights nog eens beknopt weergegegeven in de vorm van een los en rond insteekblad. Door deze extra ‘lagen’ is het totale plan meer dan alleen een boek geworden.

visitekaartje close up
visitekaartje close up
visitekaartje close up
visitekaartje close up
visitekaartje close up
visitekaartje close up
Resultaat

Een bijzonder beleidsplan die opvalt, onderscheidend is in vorm en afwerking, nieuwsgierigheid opwekt bij de lezer en aanzet om te lezen. Beleving en ervaring worden er weerspiegelt. Dit plan zal niet snel onder op de stapel belanden. Maar bovenal; de positie van Bibelot is verstevigd binnen Dordrecht en omstreken.

Credits

Het beleidsplan is in opdracht van- en i.s.m. met Rocketboys ontwikkeld. Fay Huigen schreef alle teksten. Het boek is gedrukt door drukkerij RAD, Dordrecht.

Robbert de Groot

Ik vertel je graag meer over dit project!