Maximaal Jezelf en Sociale teams Deventer

JONGEREN ACTIVEREN VOOR INFORMATIEVE 18+ WORKSHOPS

Branche
Gemeenten

Communicatiemiddel
Kalender

Introductie

Wat moet je weten als je 18 wordt, of al bent? Wil je meer weten over zaken als geld, studie, werk, jouw ding doen, wonen en zorg? De Sociale teams Deventer en Maximaal Jezelf (initiatieven van de gemeente Deventer) organiseren informatieve workshops voor iedereen tussen 16 en 27 jaar.

Vraag

Ontwerp een kalender waar de workshops worden gecommuniceerd. Een kalender waar de doelgroepen zich mee verbonden zullen voelen en die verleidt deel te nemen aan de workshops.

visitekaartje close up
visitekaartje close up
visitekaartje close up
visitekaartje close up
Oplossing

Hoe betrek je jongeren en hun verzorgers en activeer jeze om deel te nemen aan 18+ workshops?

Na een korte analyse van de doelgroep bedacht ik een krachtige en pakkende titel voor de workshops: 18+ workshops. Ik ontwierp een stoere en aansprekende stijl waar de verschillende doelgroepen zich mee verbonden voelen. Het kleurenpalet is fris en uitgesproken. Met het ontwerp breng ik de 18+ workshops onder de aandacht van de nieuwsgierige doelgroep. De kalender is handzaam wanneer het is opgevouwen. Wanneer het is uitgevouwen kan het ook worden opgehangen op een strategische plek in huis.

visitekaartje close up
Resultaat

Een handzaam, fris en eigenzinnige kalender waar de informatieve 18+ workshops worden gecommuniceerd. Een kalender die doet wat het moet doen: het activeren van jongeren en hun ouders/verzorgers.

Credits

De kalender is in opdracht van- en i.s.m. met Rocketboys ontwikkeld.

Robbert de Groot

Ik vertel je graag meer over dit project!